Vaječné bielky
Ukážte mi človeka, ktorý cvičí a nemá vo svojej strave vaječné bielky a ja Vám ukážem niekoho , kto sa pripravuje o najlepšie bielkoviny , ktoré sa dajú kúpiť . S ovsenú kašou sa omeleta z bielkov môže stať jedlom , ktoré z vašich raňajok urobia palivo na celý deň .
Hovädzí Steak
Tradičným základom kulturistickej stravy sú síce kuracie prsia , avšak čisté kusy hovädzieho mäsa sú nabité komplexnými proteíny a vedia najlepšie nakopnúť , ak sa snažíte na seba nabaliť viac mäsa .
Filety z lososa
Losos má všetky nutné proteíny rovnako tak ako pridanú hodnotu vo forme nenasýtených ( dobrých ) tukov . Hardcore cvičenci majú často nedostatok tukov , pretože sú zvyčajne na strave so super nízkym podielom tuku . Tieto ryby sú dobrým spôsobom , ako do svojho denného príjmu živín dostať tuky - aspoň teda tie zdravé.
Kuracie prsia
Väčšina cvičiacich ľudí konzumuje kuracie prsia pravidelne. Slušné množstvo proteínov , extrémne nízky obsah tuku a chuť , ktorá väčšinu ľudí neurazí , robia z kurčaťa pokrm , ktorý dokáže zjesť takmer každý.
Sladké zemiaky
Veľké telo nie je vyrobené len z proteínov . Karbohydráty dodávajú energiu , ktorú potrebujete pre svoju tvrdú prácu . Sladké zemiaky vám dodajú šťavu a nepředávkují vás jednoduchými cukrami . Často ich využívajú kulturisti pred súťažou , aby naplnili svaly . Dobré sú však aj do bežnej objemovej stravy, keď sa nepripravujete na súťaž.
Bravčová panenka
Bravčového mäsa sa vo výžive väčšinou stránime, a to je škoda. Okrem toho , že má viac chuti ako kura , niektoré kúsky sú aj takmer rovnocenne nízkotučné . Bravčová panenka je filet bravčového mäsa - je to ten najjemnejší a najčistejší kúsok bravčového.
Špargľa
Špargľa ?No vážne ! Vaša mamička mala pravdu . Ak chcete vyrásť, potrebujete zeleninu . Pokiaľ ide o tú zelenú , máte slušný výber . Brokolica a špenát sú ďalšie odporúčané voľby , ale ja som zvolili špargľu pre jeho schopnosť odsávať vodu . Popredný kulturisti sa obracajú na špargľu pred súťažou , keď potrebujú dotiahnuť formu.
Autor: Mgr.Marián Rybár
Ukážte mi človeka, ktorý cvičí a nemá vo svojej strave vaječné bielky a ja Vám ukážem niekoho , kto sa pripravuje o najlepšie bielkoviny , ktoré sa dajú kúpiť . S ovsenú kašou sa omeleta z bielkov môže stať jedlom , ktoré z vašich raňajok urobia palivo na celý deň .
Hovädzí Steak
Tradičným základom kulturistickej stravy sú síce kuracie prsia , avšak čisté kusy hovädzieho mäsa sú nabité komplexnými proteíny a vedia najlepšie nakopnúť , ak sa snažíte na seba nabaliť viac mäsa .
Filety z lososa
Losos má všetky nutné proteíny rovnako tak ako pridanú hodnotu vo forme nenasýtených ( dobrých ) tukov . Hardcore cvičenci majú často nedostatok tukov , pretože sú zvyčajne na strave so super nízkym podielom tuku . Tieto ryby sú dobrým spôsobom , ako do svojho denného príjmu živín dostať tuky - aspoň teda tie zdravé.
Kuracie prsia
Väčšina cvičiacich ľudí konzumuje kuracie prsia pravidelne. Slušné množstvo proteínov , extrémne nízky obsah tuku a chuť , ktorá väčšinu ľudí neurazí , robia z kurčaťa pokrm , ktorý dokáže zjesť takmer každý.
Sladké zemiaky
Veľké telo nie je vyrobené len z proteínov . Karbohydráty dodávajú energiu , ktorú potrebujete pre svoju tvrdú prácu . Sladké zemiaky vám dodajú šťavu a nepředávkují vás jednoduchými cukrami . Často ich využívajú kulturisti pred súťažou , aby naplnili svaly . Dobré sú však aj do bežnej objemovej stravy, keď sa nepripravujete na súťaž.
Bravčová panenka
Bravčového mäsa sa vo výžive väčšinou stránime, a to je škoda. Okrem toho , že má viac chuti ako kura , niektoré kúsky sú aj takmer rovnocenne nízkotučné . Bravčová panenka je filet bravčového mäsa - je to ten najjemnejší a najčistejší kúsok bravčového.
Špargľa
Špargľa ?No vážne ! Vaša mamička mala pravdu . Ak chcete vyrásť, potrebujete zeleninu . Pokiaľ ide o tú zelenú , máte slušný výber . Brokolica a špenát sú ďalšie odporúčané voľby , ale ja som zvolili špargľu pre jeho schopnosť odsávať vodu . Popredný kulturisti sa obracajú na špargľu pred súťažou , keď potrebujú dotiahnuť formu.
Ak sa Vám článok páči, zdieľajte ho medzi svojích priateľov. Ďakujem.
Autor: Mgr.Marián Rybár