Výživa

Viete koľko nám trávi telo potravu?...

Viete koľko nám trávi telo potravu?...
Vedeli ste že doba trávenie jednotlivých jedál je veľmi dôležitá z hladiska ich využitelnosti pre telo a treba ich rešpektovať?
Pre príklad:
1 - 2 hodiny: polievky, varené ryby, varená ryža
2 - 3 hodiny: mlieko, biely chlieb a biele pečivo, varené mäso (okrem hovädzieho), varená zelenina vrátane špenátu a mrkve, hrušky, banány
3 - 4 hodiny: hydina, varené hovädzie mäso, zemiaky, jablka, tmavý chlieb, hlávkový šalát, karfiol, syry
4 - 5 hodín: skoro všetky druhy pečeného mäsa, hrach, fazuľa, šošovica, nakladané kyslé ryby
5 - 6 hodín: uhorkový šalát, ryby v oleji, údené ryby, slanina
6 - 8 hodín: prevažne tučné bravčové pečené mäso, pečená hus a kačica, údené mäso a údeniny
Samozrejme na tieto doby trávenia majú väčší alebo menší vplyv rôzne faktory. Napríklad po ťažkom tréningu, v ktorom precvičíte celé telo niekoľkými základnými komplexnými cvikmi, je schopnosť využiť živiny z prijatej stravy o dosť vyššia ako je to pred tréningom mimo anabolického stavu.


Ak sa Vám článok páči, zdieľajte ho medzi svojich priateľov. Ďakujem.

Autor: Mgr.Marián Rybár


Späť na zoznam

Výživa