Výživa

Slepačí vývar...viete aký úžasný pokrm v ňom máte?

Slepačí vývar...viete aký úžasný pokrm v ňom máte?
Slepačia polievka bola stálicou v kuchyni našich starých mám. Prečo by mala byť pravidelnou súčasťou vašej zdravej stravy?

Slepačia polievka alebo aj samotný slepačí vývar ponúka množstvo výhod. Všetci asi dobre vieme, že nás pomáha chrániť pred chorobami. To však je len jedna z výhod polievky, ktorá obsahuje cenné živiny, vrátane bielkovín, draslíka, vápnika či fosforu.

Tu je rovno sedem dôvodov, prečo by ste si ju mali znovu obľúbiť:

1. Podporuje imunitný systém začneme tým najznámejším faktom. Pre jej vysoký obsah minerálov a vitamínov by sa slepačia polievka mohla pokojne zaradiť aj medzi superjedlá. Posilňuje váš imunitný systém, lieči a znižuje riziko ochorení.

2. Pomáha vášmu žalúdku pravidelná konzumácia slepačej polievky je spojená s lepším stavom tráviaceho systému. Pomáha najmä ľuďom, ktorých trápi syndróm deravého čreva. Pomáha znižovať chronickú hnačku, zápchy i intoleranciu na niektoré druhy jedál.

3. Chráni kĺby podobne ako kĺbová výživa, aj slepačí vývar má v sebe glukosamín, ktorý sa dlho využíva pre riešenie problémov s kĺbmi. Na rozdiel od doplnkov výživy však ponúka aj iné živiny, ktoré znížia bolesť a zlepšia stav kĺbov.

4. Pomáha k lepšiemu spánku výskumy zistili, že glycín, ktorý sa nachádza aj v slepačej polievke, vám môže pomôcť ku kvalitnejšiemu spánku a zároveň tak znížiť únavu počas dňa.

5. Dodá vám kolagén jednou z prehliadaných silných stránok slepačej polievky je, že vám dodá kolegén a želatínu, ktorými si nie len posilnite kĺby a kosti, ale ktorými tiež zlepší pružnosť vašej pokožky.

6. Posilní kosti na zlepšenie stavu kostí vplývajú minerály, ako sú fosfor, horčík a vápnik. Všetky tri nájdete práve v slepačom vývare.

7. Budete jesť zdravo slepačia polievka obsahuje aj zeleninu a samá o sebe je zdravá. Slepačí vývar však možno použiť aj pri množstve iných, zdravých pokrmov, vrátane odlišných druhov polievok či rizota.


Ak sa Vám článok páči, zdieľajte ho medzi svojich priateľov. Ďakujem.

Autor: Mgr. Marián Rybár

Späť na zoznam

Výživa