Niekoľko dôležitých zásad pri chudnutí:
1. zabudnite na váženie, sledujte voľnosť odevu.
2. pred nákupom si vždy pripravte zoznam a nikdy nenakupujte hladný.
3. nekupujte balené polotovary, čerstvý pokrm je výživnejší.
4. ignorujte potraviny s nápisom nízky obsah cholesterolu - cholesterol v potravinách neovplyvní cholesterol v krvi.
5. nekupujte spracované polotovary so zníženým obsahom tuku - nízkotučné výrobky sú napchaté umelými aditívami, ktoré podporujú toxicitu.
6. obmedzte cukor a sladké potraviny.
1. zabudnite na váženie, sledujte voľnosť odevu.
2. pred nákupom si vždy pripravte zoznam a nikdy nenakupujte hladný.
3. nekupujte balené polotovary, čerstvý pokrm je výživnejší.
4. ignorujte potraviny s nápisom nízky obsah cholesterolu - cholesterol v potravinách neovplyvní cholesterol v krvi.
5. nekupujte spracované polotovary so zníženým obsahom tuku - nízkotučné výrobky sú napchaté umelými aditívami, ktoré podporujú toxicitu.
6. obmedzte cukor a sladké potraviny.
7. soľte s mierou - soľ viaže vodu v organizme.
8. spestrite si jedlá bylinkovými prísadami.
9. vzdajte sa margarínových nátierok.
10. zvýšte dávky celozrnných obilnín, čerstvých rýb, hydiny, sóje, orechov, semien, čerstvej zeleniny, a ovocia, vajec.
11. namiesto klasického chleba jedzte tmavý ryžový chlieb alebo celozrnné pečivo.
12. medzi jedlami pite veľa vody, 10 minút pred každým jedlom vypite pohár vody.
13. stravujte sa pravidelne bez ohľadu na zaneprázdnenosť.
14. nikdy sa nevzdávajte raňajok, dožičte si obed a ľahkú večeru.
15. ryžu bielu nahraďte hnedou nelúpanou ryžou.
16. do jedálnička zaraďte veľa vlákniny.
17. na jedlo si urobte čas, jedzte pomaly a dôkladne prežúvajte.
18. nepočítajte kalórie, ale riaďte sa prirodzeným apetítom.
19. pokúste sa cvičiť, ak sa veľmi rýchlo unavíte prinúťte sa aspoň k prechádzkam.
8. spestrite si jedlá bylinkovými prísadami.
9. vzdajte sa margarínových nátierok.
10. zvýšte dávky celozrnných obilnín, čerstvých rýb, hydiny, sóje, orechov, semien, čerstvej zeleniny, a ovocia, vajec.
11. namiesto klasického chleba jedzte tmavý ryžový chlieb alebo celozrnné pečivo.
12. medzi jedlami pite veľa vody, 10 minút pred každým jedlom vypite pohár vody.
13. stravujte sa pravidelne bez ohľadu na zaneprázdnenosť.
14. nikdy sa nevzdávajte raňajok, dožičte si obed a ľahkú večeru.
15. ryžu bielu nahraďte hnedou nelúpanou ryžou.
16. do jedálnička zaraďte veľa vlákniny.
17. na jedlo si urobte čas, jedzte pomaly a dôkladne prežúvajte.
18. nepočítajte kalórie, ale riaďte sa prirodzeným apetítom.
19. pokúste sa cvičiť, ak sa veľmi rýchlo unavíte prinúťte sa aspoň k prechádzkam.
Ak sa Vám článok páči, zdieľajte ho medzi svojich priateľov. Ďakujem.
Autor: Mgr.Marián Rybár