Na prípravu potrebujete :
500g filetu z lososa
300g zemiakov
2 polievkové lyžice horčice
čierne korenie, soľ, vegeta podľa chuti
kokosový olej
1 citrón
šalát zo špenátových listov, rajčiny, uhorky, cibuľe, slnečnicových semiačok
olivový olej
Postup:
Pripravíme si marinádu z polovice citróna, pridáme soľ, korenie, vegetu a 2 lyžice horcice. Lososa umyjeme a vložime do marinády. Necháme odstáť aspoň 30 minút. Na vymastený plech kokosovým olejom vložíme lososa a pečieme na 180 stupnoch cca. 20minút. Zároveň si uvaríme zemiaky, ktoré si podľa chuti osolíme. Na záver si pripravíme šalát zo špenátových listov, rajčiny, uhorky, cibuľe, olív, slnečnicových semiačok a dochutíme olivovým olejom. Z tohoto množstva ingrediencií pripravíte 4 porcie.
1 porcia obsahuje: 28g bielkovín, 32g sacharidov, 15g tuku, 25 vlákniny.
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho medzi svojich priateľov. Ďakujeme.
Recept pripravili: Marián
Losos v marináde na horčici...
16. září, 2014